Uitgommen, die misbaksels!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie Terhell
Annemarie
Terhell

Stel, de koningin is het regeren moe. Er komt een generaal aan de macht, die een hekel heeft aan alles wat lelijk is. Die alle beugelbekkies, grote neuzen en flaporen wil opsluiten. Wat dan?

De club van lelijke kinderen van Jeugdtheater Hofplein begint bij Paul en Ellen. Zomaar twee kinderen, ergens in het land. Alleen is Ellen zo kaal als een kip en zijn Pauls oren zo groot als twee ontbijtbordjes. Als generaal Isimo aan de macht komt, geeft hij het bevel om alle lelijke kinderen van het land op te pakken. In een opvanghuis voor lelijke kinderen, dáár horen ze thuis. Operatie Assepoester, zo noemt Isimo zijn plan. In een gammele bus stuurt hij alle lelijke kinderen op ‘schoolreisje'. Het is een prachtige scène. De bus bibbert en schokt en iedereen zingt uit volle borst mee. Alleen Ellen niet. Zij steekt haar vinger op en vraagt: ‘Waar gaan we naartoe?' ‘Als iemand nog een leuk liedje weet, kom dan gerust naar voren toe', zingt de reisleidster vrolijk. Want de bestemming van het reisje is geheim. Gelukkig maar dat Pauls opa doorheeft dat er iets niet klopt. Met zijn wandelstok gaat hij op zoek naar zijn verdwenen kleinkind.
De club van lelijke kinderen is een prachtige voorstelling met stripachtige decors, veel humor en overdrijving. De sprankelende liedjes zitten vol grapjes en blijven nog lang in je hoofd nazingen. Zien dus! (Annemarie Terhell)

De club van lelijke kinderen van Jeugdtheater Hofplein is op zondag 2 december te zien in Arnhem en reist tot en met 13 april door het land. Zie voor de speellijst:

www.jeugdtheaterhofplein.nl

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons op FacebookWhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps