Eveline Sint Nicolaas, conservator geschiedenis van het Rijksmuseum, geeft uitleg aan schoolkinderen bij een schilderij. Het museum en Albert Heijn presenteren, in aanwezigheid van groep 3 van de ASVO school, het Sinterklaas Rijksmuseum assortiment.

Uitje naar het museum? Idee van je moeder!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

Ga jij wel eens met je ouders naar het museum of het theater? Dat is dan waarschijnlijk een idee van je moeder. Volgens een onderzoeksbureau stellen moeders vaker een uitje voor dan vaders.

Aan een avondje in het theater denken moeders zo’n vijf keer vaker dan vaders. Bij musea is dat zo’n drie keer vaker. En als je moeder dan bedenkt om jou mee te nemen naar het museum, dan is de kans groot dat ze je meenemen naar het Rijksmuseum in Amsterdam of Naturalis in Leiden. Die vinden zij namelijk het leukst.

Culturele uitjes

Dat blijkt uit een onderzoek over culturele uitjes onder kinderen en jongeren. Achttienhonderd kinderen tussen de vier en achttien jaar werd gevraagd wat ze de leukste uitjes vinden. En wie meestal bedacht dát zo’n uitje er echt van komt.

Dat blijken dus moeders te zijn. Al voelen die niet helemaal aan wat kinderen het leukst vinden. De kinderen vinden het Spoorwegmuseum bijvoorbeeld een leuker museum dan het Rijksmuseum of Naturalis.

Liefst naar de film

Maar het allerliefst gaan ze naar de film. Bioscoop Pathé wordt genoemd als het allerleukste uitje. En niet zo toevallig: naar de film gaan bedenken kinderen dan weer vaker dan hun ouders.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Jullie berichtje gaan steeds op zwart. Zodat ik het niet kan lezen. Hoe kan dat?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps