Kidsweek

Uitslag poll: 6 op de 10 tegen vuurwerkverbod

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Elk jaar belanden er tijdens de jaarwisseling mensen met vuurwerkverwondingen in het ziekenhuis. Dat kan de zorg er tijdens deze coronacrisis niet bij hebben. Daarom komt het kabinet waarschijnlijk met een vuurwerkverbod. Maar daar zijn jullie het niet mee eens…

Wat vind jij van een tijdelijk vuurwerkverbod? Dat vroegen we in een poll op deze website. Er werd meer dan duizend keer gereageerd en 62% liet weten het geen goed idee te vinden. Ook meedenklezer Wessel baalt: ‘Het is altijd zo mooi om naar vuurwerk te kijken. Het zal wel even wennen zijn als we dit jaar niets mogen afsteken.’ Yfke (9) vindt zo’n verbod hard nodig: ‘De ziekenhuizen liggen overvol. Daar moeten echt geen nieuwe patiënten bijkomen!’ En dat is ook precies de reden dat de zorg het kabinet vroeg om dit jaar een vuurwerkverbod in te stellen.

Lichtshow

Maar ook burgemeesters en politie zijn voor een verbod. ‘Voor ons is het makkelijker om de coronaregels te handhaven als er geen vuurwerk wordt afgestoken’, zegt Ruud Verkuijlen van de politie. ‘Want dan zijn er geen feestjes.’ Mensen die toch vuurwerk afsteken, hangt een hoge boete boven het hoofd. ‘Daar gaat de politie natuurlijk wel op controleren. Dat is niet leuk, maar op deze manier kunnen we allemaal de zorg helpen.’ Vrijdag neemt het kabinet een besluit over het vuurwerkverbod. Maar de kans is groot dat het komende jaarwisseling, op klinkende glazen na, stil blijft om twaalf uur. Toch ziet Verkuijlen nog een lichtpuntje: ‘Gemeentes zijn al hard aan het kijken naar een alternatief. Bijvoorbeeld een lichtshow met drones!’

Anderen lazen ook: Politie roept op: 'Dit jaar geen vuurwerk met oud en nieuw'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het wel een beetje te om er meteen een verbod aan te binden Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.