ANP

Uitspraak: agent die George Floyd doodde is schuldig

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Schuldig. Zo luidde de uitspraak tegen de oud-agent die vorig jaar met geweld George Floyd om het leven bracht. De zwarte Amerikaan overleed tijdens een hardhandige arrestatie. De oud-agent hangt maximaal veertig jaar gevangenisstraf boven het hoofd.

George Floyd werd vorig jaar opgepakt omdat hij betaalde met een vals briefje van twintig dollar (16 euro). Tijdens zijn arrestatie duwde een witte agent hem met veel geweld op de grond. De agemt ging met zijn knie op de nek van Floyd zitten en hield dat een paar minuten vol. Floyd riep een paar keer dat hij geen adem kon halen maar de agent trok zich daar niks van aan. Uiteindelijk bleek dat Floyd was overleden.

Schuldig

Omstanders filmden de arrestatie en deelden het filmpje online. De nare beelden maakten veel mensen woedend. De politieagenten die bij de arrestatie waren, werden meteen ontslagen. Ook moest de oud-agent die Floyd arresteerde voor de rechter komen. Binnenkort wordt duidelijk welke gevangenisstraf de man krijgt.

Blijdschap

Veel mensen zijn blij en opgelucht door de uitspraak. De dood van Floyd zorgde voor veel discussie over racisme. Over de hele wereld werd fel geprotesteerd tegen politiegeweld en op sommige plekken braken rellen uit. Ook president Joe Biden is blij met de uitspraak: ‘Het is een grote stap in de strijd tegen het racisme in de VS. Maar het is niet genoeg.’

Anderen lazen ook: Black Lives Matter op Engelse voetbalshirts.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook