Beeld prehistorisch dorp

Uittips: geschiedenis in de buitenlucht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Hoera! Na een saaie herfst, winter én lente mogen nu eindelijk de pretparken, dierentuinen én de buitenmusea weer open. Drie tips voor musea waar je iets kunt leren over vroeger. 

Boer of Romein spelen

Beeld shutterstock
In het preHistorisch Dorp in Eindhoven kun je zelf beleven hoe het was om Romein te zijn of boer in de IJzertijd. In dit buitenmuseum sta je niet alleen te kijken bij oude ambachten, je kunt ze ook zelf leren. Voor je het weet sta je hout te kloven, bak je Germaanse koeken boven een vuurtje of schiet je pijlen met een kruisboog.

Een tijdslot reserveren kan op www.prehistorischdorp.nl

Kijken bij vissers

Beeld shutterstock

Hoe zag het leven er vroeger uit aan de Zuiderzee, zoals het IJsselmeer toen nog heette? Vanaf nu kun je het weer beleven in het buitendeel van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Wandel langs de nagebouwde winkels en woonhuizen en kijk bij de vissers die hun netten knopen. En volg vooral ook je neus richting de visrokerij waar je zelf ook mag proeven.

Vooraf online reserveren op www.zuiderzeemuseum.nl

Plunderende reuzen

Beeld Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Bij de ingang van Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord staan de reuzen Ellert en Brammert je al op te wachten. Vroeger waren die twee, vader en zoon, berucht tot in de verre omtrek. De twee rovers woonden in een onderaardse hut op de hei en hielden vanaf daar strooptochten door Drenthe. In het museum laten de twee rovers zien hoe de mensen eeuwen geleden leefden. Je komt langs plaggenhutten, Saksische boerderijen, een oud schooltje, een kalkoven en een echte gevangenis.
Registreren voor bezoek kan op www.ellertenbrammert.nl

Anderen lazen ook: Getest: het Zuiderzeemuseum.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps