Unicef

UNICEF luidt noodklok voor Syrische kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Deirdre Enthoven
Deirdre
Enthoven

In Syrië en de omliggende landen zijn 8,5 miljoen kinderen afhankelijk van noodhulp. Nu de winter nadert, krijgen zij het extra zwaar. UNICEF Nederland trekt daarom opnieuw aan de bel en start vandaag een nieuwe campagne voor hulp.

Het is de zevende keer op rij dat de kinderen van Syrië een oorlogswinter ingaan. Volgens de hulporganisatie zijn 1,5 miljoen kinderen al sterk verzwakt. Ze zijn ondervoed en hebben een lage weerstand. Ook zijn ze soms nog steeds op de vlucht, of wonen in kampen. Daar is geen goede, medische zorg en tenten zijn niet warm te krijgen. Ondertussen gaat de oorlog in veel gebieden gewoon door. En zullen de kou en het slechte de situatie slechter maken.

Warme dekens

UNICEF wil deze kinderen extra winterhulp bieden, in de vorm van bijvoorbeeld warme dekens, winterkleding en geld voor gezinnen om beter eten te kunnen kopen. Maar er is nu niet genoeg geld om daarvoor te zorgen.

Campagne

In een nieuwe campagne op radio, tv en online, roept de hulporganisatie daarom iedereen op ‘de kinderen van Syrië niet te vergeten’. Een deken kost maar 5 euro, zegt UNICEF. ‘Daarmee geef je bovendien kinderen de kans deze winter te overleven’.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Hoe zit het met Syrië?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook