Persconferentie

Update corona: scholen dicht tot en met meivakantie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Premier Rutte zei vanavond tijdens een persconferentie, dat eerder genomen maatregelen tegen de verspreiding van het corona-virus, worden verlengd tot met dinsdag 28 april. Scholen blijven dicht tot en met de meivakantie.

De speciale maatregelen golden eerst tot en met 6 april, maar die periode is nu verlengd tot en met 28 april.

Meivakantie

Dit zijn de belangrijkste punten uit de persconferentie:

- De regels lijken te werken: er zijn minder mensen die besmet raken, maar het virus verspreidt zich nog steeds. Daarom gelden de regels tot en met 28 april. In de week hiervoor wordt gekeken hoe het verder moet.

- De meeste mensen houden zich aan de regels: 1,5 meter afstand houden, handen wassen, zoveel mogelijk binnenblijven en niet naar buiten als je verkouden bent en/of koorts hebt.

- De scholen blijven gesloten tot en met de meivakantie. De meivakantie is voor elke school verschillend. Op sommige scholen loopt de meivakantie tot en met 3 mei, op anderen tot en met 10 mei.

- Voor evenementen en concerten verandert niets. Die blijven verboden tot en met 1 juni.

- Blijf tijdens de meivakantie zoveel mogelijk thuis. Ga niet door het land reizen.

Bewondering

De premier zei dat hij bewondering heeft voor 'het aanpassingsvermogen van zo ongeveer iedereen in ons land.' Hij noemde de scholen, die in korte tijd oplossingen hebben bedacht, ouders, supermarkten en 'alle mensen die ons land draaiende houden, zeker in de zorg'. 

Aardig

Hij riep ook op om 'aardig en begripvol' voor elkaar te zijn. 'Kijk ook naar mensen in de buurt, om te vragen of je nog iets kan doen. Ook als je zelf niet ziek wordt, het coronavirus raakt ons allemaal.'

Anderen lazen ook: Scholen in Nederland gaan toch dicht vanwege coronavirus.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook