Foto: ANP

Update: Gijzelnemer Mediapark is verwarde man

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Op het Mediapark in Hilversum is donderdagochtend een vrouw gegijzeld door een 33-jarige man. Na ruim een uur werd ze bevrijd door de politie.

Geen gewonden

Om acht uur werd de vrouw op straat met een mes bedreigd door de man. Daarna nam hij haar mee, het gebouw van radiozender NPO 3FM in. Politieagenten konden de gijzeling om kwart over negen stoppen. Niemand raakte gewond.

De uitzending

De uitzending van 3FM ging gewoon door, omdat die toevallig al vanaf een andere locatie werd uitgezonden. Medewerkers die wel in het gebouw aan het werk waren mochten nog een tijdje niet naar buiten.

Waarom de man de vrouw vast is nog niet bekend. De politie hield iedereen via Twitter op de hoogte. 

Update 18 augustus 15.14: Verward

De man die gister een vrouw gijzelde op het Mediapark in Hilversum wilde zendtijd afdwingen. Dat maakte het openbaar ministerie bekend. De man is in de war en wilde op tv zijn waanbeelden vertellen. De gijzeling was dus geen terroristische daad. De man blijft voorlopig in de gevangenis zitten.

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Hoe goed ken jij het Wilhelmus? of Net zo wonen als Harry Potter? Dat kan!.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook