ANP

Update: Toch geen rotjesverbod

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Er komt misschien toch geen verbod op rotjes tijdens de jaarwisseling. Woensdag werd gesproken over dit nieuwe plan, maar de meerderheid in de Tweede Kamer is het er niet mee eens. 

Minister Grapperhaus en staatssecretaris Van Veldhoven kwamen met dit idee, maar andere politieke partijen vinden het geen goed plan. Alleen de ChristenUnie is het ermee eens. Het kabinet wil alsnog de overlast van vuurwerk aanpakken. De partijen zouden hier volgende week over beslissen, maar daar nemen zij nu wat langer de tijd voor. 

Eerste stap

De regering denkt dat veel mensen zich gaan verzetten als ze al het vuurwerk gaan verbieden. De VVD vindt dat rotjes best afgestoken mogen worden. Zij willen liever strengere regels over illegaal vuurwerk. De komende weken wordt besloten of het verbod op rotjes doorgaat.

Strengere regels

Grappenhaus en Van Veldhoven wilden ook strengere regels voor vuurwerkverkopers. De verkopers moeten volgens hen verplicht veiligheidsbrillen, aansteeklonten en speciale afschietbuizen meegeven aan hun klanten. Met die buizen kunnen vuurpijlen veiliger worden afgestoken. Dit vonden de andere partijen wel een goed plan.

Anderen lazen ook: Waar komt vuurwerk vandaan? Of: 9 tips om vuurwerk veilig af te steken

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Bij de mensen die gewond raken door vuurwerk is het vaak hun eigen schuld en dan willen politici mensen die het wel veilig doen afstraffen, en niemand gaat zich aan die aan die regel houden.

Ik vind het onzin!

Weetje het is altijd zo. Ze komen met zo plan omdat hun zig verveelen ( er gaat toch niemand naar luisteren was eens zo blijfd zo Duimomhoog Juichen Duimomhoog

Door vuurwerk nee door je eigen schuld

yes vuurwerk is mooi en het moet blijven gelukkig zijn rodjes er nog een van de leukste turnders zijn ook leuk Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.