Utrecht-schietpartij

Utrecht rouwt om slachtoffers schietpartij

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Utrecht werd gisteren opgeschrikt door een schietpartij. Daarbij kwamen drie mensen om. Vijf slachtoffers liggen in het ziekenhuis. De verdachte van de schietpartij werd later gearresteerd. Dit is er tot nu toe bekend over de schietpartij van gisteren:

- De man die van de schietpartij verdacht wordt is 37 jaar. De politie kent hem omdat hij eerder strafbare dingen heeft gedaan. Waarom hij in de tram op mensen begon te schieten is nog niet duidelijk. Dat wordt nu door de politie onderzocht.
- Twee andere mensen werden ook aangehouden. Zij zitten nog steeds vast.
- De tram waarin de schietpartij plaatsvond is naar een speciale plek gebracht en wordt nu verder onderzocht. De andere trams rijden gewoon weer.

Verdriet

In Utrecht hebben veel mensen verdriet over de slachtoffers. Op een middelbare school is vandaag een speciale bijeenkomst omdat de vader van twee leerlingen een van de dodelijke slachtoffers is. De vlag hangt er vandaag halfstok, als teken van rouw.

Bij het schietpartij kwam ook een meisje van 19 jaar om het leven. Het derde slachtoffer is een man van 28 jaar. Vijf andere mensen liggen gewond in het ziekenhuis.

Op de plaats van de schietpartij werden vanochtend bloemen gelegd. Ook op overheidsgebouwen hangen de vlaggen vandaag halfstok.

Anderen lazen ook: Wat doe je als je schrikt van naar nieuws?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

erg veel respect voor hun

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps