ANP

Utrechtse bushokjes zijn een wereldwijde hit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Bushokjes met kleine vetplantjes: de stad Utrecht staat er vol mee. Andere landen zijn stikjaloers en willen maar wat graag ook zo’n hokje. De telefoon op het gemeentehuis van Utrecht staat roodgloeiend.

Hoge piefen uit Canada, Italië en zelfs uit India hingen al aan de telefoon. En ook andere Nederlandse steden willen de bushokjes hebben. Want naast dat ze er leuk uit zien, zijn ze ook hartstikke goed voor het milieu.

Groen dak

Op elk bushokje ligt een speciaal dak met daarop een laagje aarde en rode vetplantjes. De ‘groene’ daken houden regenwater vast en trekken insecten als bijen en vlinders aan. Ook vangen de hokjes fijnstof op, een chemisch stofje dat in de lucht hangt en slecht is voor je gezondheid. Hartstikke handig dus!

Driehonderd

In april werd het allereerste hokje geplaatst. Inmiddels staan er al ruim driehonderd door heel Utrecht. Naast het groene dak hebben de hokjes ook een eigen zonnepaneel en is het bankje gemaakt van bamboe. 

Anderen lazen ook: File? Deze bus rijdt er gewoon overheen!.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook