ANP

Vader legt het internet van heel dorp plat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Een Franse vader was het smartphone-gebruik van zijn kinderen zo zat, dat hij er iets op bedacht. Dat liep alleen niet zo goed af…

Een vader uit Messanges in Frankrijk was wanhopig. Zijn kinderen zaten urenlang op sociale media. Om dat probleem op te lossen kocht de vader een verboden golfstoorzender, een apparaatje dat het internet verstoort. Zonder internet zouden zijn kinderen namelijk niet op sociale media kunnen.   

Genoeg is genoeg

Om drie uur ’s nachts hoorde de vader dat zijn kinderen onder de lakens op hun smartphone zaten. ‘Genoeg is genoeg’, dacht hij. Hij activeerde het apparaatje. Wonder boven wonder werkte het. Het werd muisstil in zijn huis.

Geen internet

De Fransman juichte iets te vroeg. De volgende dag merkten de buren dat hun internet niet werkte. Zij waren niet de enige: het apparaatje legde het internet van duizenden omliggende inwoners plat.  

Boete

Door het gebruik van het verboden toestel riskeert de vader een hoge boete en misschien zelfs gevangenisstraf. Of zijn kinderen door zijn acties minder op hun telefoon zitten, is onduidelijk.

Anderen lazen ook: Kinderen zitten langer achter beeldscherm dan ze willen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook