huisje

Vakantiehuisjes vaak vies

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Hoera, vakantie! (Als je tenminste niet in het zuiden woont.) Ga je deze week naar een vakantiehuisje? Dan moet je misschien niet te goed het doucheputje bestuderen. Of onder het matras kijken.

Veel Nederlandse vakantiehuisjes worden niet goed schoongemaakt. Dat ontdekte de Consumentenbond, een organisatie die dingen test. Onderzoekers vonden stof, schimmel, haren, beestjes en vieze bacteriën.

Poep-bacterie

De onderzoekers zijn naar 30 Nederlandse vakantieparken geweest en bekeken daar steeds één vakantiehuisje. Veertien van die dertig huisjes waren niet schoon genoeg. Met speciale lampen bekeken de testers naar de vloeren, wc-bril, deurklink, wastafelkraan en eettafel. Ze vonden daar heel veel viezigheid. In sommige huisjes vonden ze een poep-bacterie in de keuken. Dat is zelfs gevaarlijk. De bacterie kan zorgen voor misselijkheid of diarree.

vies

Eigenaren van vakantieparken reageren heel verschillende op het onderzoek. De directeur van CenterParks zegt bijvoorbeeld dat hij het heel vervelend vindt en dat zijn bedrijf gaat kijken wat er aan te doen valt. Misschien is een ander schoonmaakmiddel of meer tijd voor de schoonmakers een oplossing.

Boos

Een andere parkeigenaar, Roompot, werd vooral heel boos op de Consumentenbond. Zij probeerden met een rechtszaak te voorkomen dat de resultaten bekend gemaakt werden. Roompot verloor die rechtszaak.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Ales wat op de grond ligt is vies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook