Foto: ANP

Vakantievluchten gaan niet meer de lucht in

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Zou jij komende weken op zon- of sneeuwvakantie gaan? Dat zit er voorlopig niet meer in. Schiphol, grote reisorganisaties én de regering komen met nieuwe maatregelen om nog meer besmettingen met het coronavirus tijdens het reizen te voorkomen.

Luchthaven Schiphol

Het was afgelopen weekend erg druk op Schiphol. Voor reizigers was het daardoor moeilijk om anderhalve meter afstand te houden. Het vliegveld kreeg daar veel kritiek op. Daarom riep Schiphol-directeur Dick Benschop reizigers woensdag op om geen vakantiereizen meer te maken. Dat deed hij in het tv-programma Nieuwsuur

Om de mensenmassa in de gaten te houden worden er extra medewerkers ingezet en mensen die reizigers brengen of halen mogen niet meer in de vertrek- of aankomsthal wachten. De directeur heeft het er druk mee, vertelde hij. Hij noemde zichzelf een soort 'burgemeester van de stad Schiphol.'

Toch gaat het vliegveld niet helemaal dicht. Er blijven nog steeds vliegtuigen komen en gaan, zodat mensen die voor hun werk in het buitenland moeten zijn nog wel kunnen vliegen. Ook artsen moeten kunnen reizen en vrachtvluchten moeten kunnen blijven vliegen, om bijvoorbeeld medicijnen van het ene naar het andere land te brengen.

Reisorganisaties

Om ervoor te zorgen dat minder mensen op vakantie gaan, stoppen grote reisorganisaties zoals Tui en Corendon voorlopig met alle vakantievluchten. Vakanties zitten er rond kerst dus niet meer in. Dat komt door het negatieve reisadvies. Alle landen staan nu namelijk op oranje. Dat betekent dat je alleen mag reizen als dat echt moet.

De regering

Ook de regering roept mensen op om niet op vakantie te gaan. Minister Cora van Nieuwenhuizen (die in de regering onder andere over reizen en wegen gaat) vindt al deze maatregelen nog niet genoeg. Daarom wil zij dat iedereen die toch gaat vliegen een speciale verklaring bij zich zou moeten hebben, waarop staat waarom de vlucht noodzakelijk is. Zij laat nu onderzoeken of die regel ingevoerd kan worden.

Anderen lazen ook: Strengere regels en scholen weer dicht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.