Foto: Karlijn (links) en Annelieke
Zomerrubriek

Vakantievrienden: ‘We houden van dezelfde dingen’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Een vakantie is vaak nóg leuker met een kersverse vakantievriend of -vriendin. Soms blijft die vriendschap ook na de vakantie bestaan. In deze rubriek spreken we zulke maatjes. Deze week: Annelieke (8) uit Wijk bij Duurstede en Karlijn (9) uit Merksplas in België.

Karlijn: ‘We hebben elkaar vijf jaar geleden ontmoet op vakantie in Duitsland. Onze tenten stonden tegenover elkaar. Annelieke was aan het spelen en ik vroeg of ik mee mocht doen. Onze broers en ouders zijn toen ook bevriend geraakt. Nu gaan we elk jaar drie weken samen op vakantie. Dit jaar zouden we naar Italië gaan, maar dat gaat niet door omdat mijn moeder een auto-ongeluk heeft gehad. Gelukkig komen ze een weekend bij ons logeren. Op mijn kamer heb ik een foto van ons samen. Daar kijk ik naar als ik Annelieke mis. En dat is best vaak!’ 

Annelieke: ‘We zien elkaar niet vaak, maar als we elkaar zien is het heel leuk. Eerst geven we elkaar veel knuffels, en dan gaan we spelen. We houden van dezelfde dingen: armbandjes maken, zwemmen, knutselen en naar de speeltuin gaan. Ik vind het heel leuk dat ik op vakantie altijd iemand heb om mee te spelen. Als we weer thuis zijn, sturen we elkaar soms kaartjes of zelfgemaakte armbandjes. En dan missen we elkaar enorm. Gelukkig zien we elkaar nu bijna weer!’ 

Wil jij ook met jouw vakantievriend(in) in deze rubriek? Mail dan naar redactie@kidsweek.nl. Als je wordt uitgekozen, krijg je vanzelf bericht.  

Anderen lazen ook: Quiz: Wat weet jij allemaal over de zomer?.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook