meisje

Vaker les in vreemde taal op basisschool

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Hoe zit het met jouw Duits, Frans of Spaans? Steeds meer kinderen leren dit al op de basisschool. Dat blijkt uit een onderzoek van Nuffic, een organisatie voor internationalisering in het onderwijs.

Op 1200 Nederlandse basisscholen krijgen kinderen les in een vreemde taal. Dat is veel meer dan tien jaar geleden. Toen waren er nog geen 200 scholen die dat deden. 

Uitwisseling

Veel basisscholen geven les in een vreemde taal omdat ze hun leerlingen meer over de wereld willen leren, schrijft het AD.

De scholen laten hun leerlingen bijvoorbeeld brieven schrijven naar buitenlandse kinderen. Of ze doen online projecten of uitwisselingen met scholen in het buitenland.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Dit shirt spreekt elke taal.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dit is een ramp waarom Frans als het nergens word gesproken of Spaans laten we mensen allemaal twee talen leren spreken Engels en hun moedertaal

Ik vind het goed dat kinderen al eerder Frans, Duits en Spaans krijgen. Ik heb zelf Spaans op de middelbare school in plaats van Frans. Ik vind het heel erg leuk!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps