Pexels

Vallende ster zien? Kijk vrijdag vroeg uit je raam!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Wil je het nieuwe jaar beginnen met een wens? Kijk dan vrijdagochtend vroeg uit je raam. Er zijn dan elke minuut twee vallende sterren te zien.

De laatste keer dat er zoveel vallende sterren tegelijk te zien waren was in 1976. Als het weer goed is vallen er zo’n 130 meteorieten of vallende sterren per uur. De meteoren die vrijdagochtend gaan vallen heten de Boötiden en zien er lang en blauwachtig uit. In werkelijkheid zijn de vallende sterren kleine deeltjes stof en gruis die je aan de lucht ziet.

Donker

Je kunt de sterren het beste bekijken door op vrijdagochtend rond half zeven ‘s ochtends vanaf een donkere plek naar het oosten te kijken. De sterren zijn het beste zo vroeg in de ochtend te zien omdat het licht van de zon en de maan je dan niet storen. De hemel is dan nog donker waardoor je de vallende sterren goed kunt zien.

Anderen lazen ook: Wat is een vallende ster? 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.