Serious Request - ANP KIPPA

Van Goes naar Groningen: Serious Request is begonnen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Het is vaste prik in de week voor kerst: Serious Request. In Goes is de jaarlijkse 3FM-actie van start gegaan. Net als vorig jaar zonder Glazen Huis, maar wat gaat er wel gebeuren?

Zes 3FM-dj's wandelen in etappes van Goes naar Groningen, een tocht van bijna 500 kilometer. Het doel is om zo veel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis.

Wist je dat...

- Het de tweede keer is dat er geen Glazen Huis is? Nadat veertien jaar dj's opsluiten in een Glazen Huis ergens in Nederland, vond 3FM het tijd voor een andere actie.

- De dj's samen dezelfde route lopen? Vorig jaar vertrokken drie duo's vanuit verschillende plekken naar Utrecht. Dit keer wandelen ze allemaal van Goes naar Groningen. Dat doen de dj's in tweetallen. Om de zes uur wordt er gewisseld.

- Ze door 37 gemeentes en 120 plaatsen wandelen? Ondertussen gaan ze langs bij luisteraars die acties organiseren en... natuurlijk maken ze dag en nacht radio. Dat doen ze al lopend met een mini-studio op een karretje en apparatuur op hun rug.

- Je plaatjes kunt aanvragen en geld kunt doneren? Dat is de afgelopen jaren hetzelfde gebleven aan Serious Request.

NPO 3FM Serious Request 2019Van links naar rechts: Frank, Eva, Mark, Rámon (vervangen door Jorien), Herman en Sander.

- Het geld naar één doel gaat? Vorig jaar kon je als geldgever kiezen uit drie goede doelen. Dit jaar niet, al het geld dat wordt opgehaald gaat naar slachtoffers van mensenhandel.

- Frank neuswarmers heeft tegen de kou? 'Alles aan mij is groot. Ik ben 2,02 meter, mijn wandelschoenen zijn maat 49,5. Mijn neus is ook groot. Als het koud is, voel ik na twee uur lopen mijn neus niet meer', vertelde de dj aan krantenbroer 7Days. Hier lees je heel dat interview.

- In Groningen een groot eindfeest wordt gegeven? Als de dj's dinsdagavond (24 december) aankomen op het marktplein, komen onder andere Snelle, Naaz, Blanks, Merol en Roxeanne Hazes optreden.

Volg 3FM Serious Request: the Lifeline t/m 24 december op 3FM of kijk live mee op NPO 1 Extra.

Anderen lazen ook: Serious Request dit jaar zonder Glazen Huis.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook