Albert Einstein

Van sukkeltje tot ster (3): Einstein

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Ben jij niet moeders mooiste, heb je een rotrapport of bak je gewoon he-le-maal nergens iets van? Geen zorgen! Veel beroemdheden waren vroeger minstens zulke  buitenbeentjes. In deze rubriek stellen we ze aan je voor. Vandaag aflevering 3: genie Albert Einstein.

‘Die is hartstikke achterlijk.’ Dat dacht de moeder van Albert Einstein (1879-1955) toen hij een peuter was. Het jochie zei op zijn derde nog geen stom woord, hield niet van drukte en zat het liefst met z’n mond dicht naar muziek te luisteren. Nu zouden we zeggen dat hij een autistische stoornis had. Toen was hij gewoon ontzettend raar.

Liefst alleen

Van school hield Albert ook al niet. Hij begreep de spelletjes van zijn leeftijdsgenoten niet en zat het liefst alleen. Met zijn neus in zijn wiskundeboek. Want dat kon Albert wel: rekenen. Hij haalde al snel de hoogste cijfers. Later werd hij beroemd vanwege zijn briljante ideeën.

En nu, jaren na zijn dood, wordt hij nog een groot genie genoemd. Er is een Einstein-jaar. Een Einstein-medaile. Een Einstein-memorial. Zijn moeder moest eens weten… 

In deze Van sukkeltjes tot Ster-rubriek schreven we eerder al over Jamai en Lady Gaga. Morgen lees je aflevering 4: oud-Apple-baas Steve Jobs.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps