Angela Merkel

Van sukkeltje tot ster (6): Angela Merkel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Ben jij niet moeders mooiste, heb je een rotrapport of bak je gewoon he-le-maal nergens iets van? Geen zorgen! Veel beroemdheden waren vroeger minstens zulke buitenbeentjes. In deze rubriek stellen we ze aan je voor. Vandaag aflevering 6: Angela Merkel.

Doe je ogen dicht en stel je je eigen klas voor. Wie gaat er later beroemd worden, denk je? Die jongen met de grote bek? Het populairste meisje? Vergis je niet. Het zou best eens je minst opvallende klasgenoot kunnen zijn. De grijze muis, die je altijd vergeet op te noemen of uit te nodigen.

Oersaai

De Duitse bondskanselier Angela Merkel (62) was er zo eentje. Slim, serieus en… oersaai. Een muurbloempje, noemde ze zichzelf ooit in een interview. Ze blonk uit in wiskunde. Won wedstrijden Russisch. In haar vrije tijd speelde ze niet met vriendinnen, maar dwaalde ze in haar uppie door de natuur. En nu? Nu is ze een van de machtigste vrouwen op aarde. Dat je het even weet…

In deze Van Sukkeltje tot Ster-rubriek schreven we eerder over JamaiLady GagaAlbert EinsteinSteve Jobs en Annie M.G. Schmidt. Dit was de laatste aflevering. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Jammer dat dit de laatste aflevering was. Ik vind de serie namelijk superleuk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps