Beeld ANP

Vanaf vandaag zijn mondkapjes écht verplicht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Iedereen vanaf 13 jaar moet vanaf vandaag verplicht een mondkapje op in openbare ruimtes. Wie dat niet doet, kan een boete krijgen van 95 euro.

 

Openbare ruimtes zijn onder andere voor winkels, musea, bioscopen, theaters en bibliotheken. Op middelbare scholen wordt een mondkapje verplicht op plekken buiten de klas, zoals op gangen en in de kantine. In de klas mag, als iedereen op z'n plek zit, het mondkapje wel af.

In heel veel andere landen zijn de mondkapjes al heel lang verplicht. Hier was het al een tijdje een advies maar vanaf nu is het op veel plekken dus echt verplicht. In het openbaar vervoer geldt al sinds 1 juni al wel een mondkapjesplicht. Daar worden ook al boetes uitgedeeld aan mensen die er geen dragen.

Testen

Er verandert vandaag nog meer aan de coronaregels. Ook mensen die geen klachten hebben kunnen zich vanaf vandaag laten testen. Dat is vooral belangrijk bij mensen die in contact zijn geweest met een besmet persoon. Als je bijvoorbeeld nog gespeeld hebt met een vriend die corona blijkt te hebben, is het de bedoeling dat je je vijf dagen na die speelafspraak laat testen. Tot die tijd moet je dan binnen blijven. Als de test negatief blijkt te zijn, mag je gewoon weer naar buiten en naar school. Tot vandaag was de regel dat je na contact met een besmet persoon voor de zekerheid tien dagen binnen moest blijven.

 

Anderen lazen ook: Toch mondkapjes op drukke plekken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dus als ik bijvoorbeeld naar , de stad wil moet ik een mondkapje op

Vraagtzichaf Blij Duimomlaag Duimomhoog
ik ben wel blij dat vind ik beter

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.