Foto: ANP

Vandaag start proces moord op Peter R. de Vries

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek redactie
Redactie
Kidsweek

Heel Nederland reageerde geschrokken en verdrietig toen Peter R. de Vries op 6 juli werd neergeschoten. Er zijn nog heel veel vragen; wat is er precies gebeurd, wie hebben hem vermoord en waarom? Vandaag begint het proces om de antwoorden op die vragen te vinden.

Eerst gaat het Openbaar Ministerie vertellen wat de politie allemaal heeft onderzocht. Tegen de twee verdachte mannen, Delano G. (22) en Kamil E. (35) ligt veel bewijs. Verschillende mensen maakten met hun mobiel een filmpje van de schietpartij in Amsterdam. En toen de twee verdachten daarna met een auto wegreden, werden ze door beveiligingscamera’s gefilmd.

Opdrachtgever

Het Openbaar Ministerie hoopt dat de twee verdachten vertellen wie hun opdrachtgever is. Het Openbaar Ministerie denkt dat De Vries is vermoord omdat hij advies gaf aan Nabil B., een crimineel die wilde getuigen in een groot proces tegen een gewelddadig crimineel netwerk.

Kinderen

De kinderen van Peter R. de Vries komen ook naar rechtbank. Voor hen is vandaag een moeilijke dag, zegt hun advocaat tegen NOS nieuws. Ze willen weten wat er precies is gebeurd, maar vinden het ook moeilijk omdat ze verdrietig zijn over hun vader.

Ben je geschrokken van dit nieuws? Dan lees je hier wat je het beste kunt doen.

Door Marlies Pilon

Anderen lazen ook: Peter R. de Vries overleden

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook