Vasilis en de buurtkinderen.

Vasilis (9): ‘Blijf van onze speeltuin af!’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Klimmen, klauteren, glijden. Vasilis (9) uit Utrecht is dol op het speeltoestel in zijn wijk. Maar de gemeente wil van het ding af. Iets wat Vasilis niet (zomaar) over zijn kant laat gaan. 

Bij Vasilis (en de rest van zijn buurt) viel vorige maand een brief in de bus. Daarop schrijft de gemeente dat het speeltoestel in zijn buurt verdwijnt of wordt verkleind. De reden is overlast. Sommige mensen in de buurt hebben last van de speelplek. Vooral in de zomer zou het een drukte van jewelste zijn door spelende kinderen.

Andere kinderen opgetrommeld

Het speeltoestel staat nog maar twee jaar op het pleintje. Je kan er op klauteren en klimmen, er zit een klimrek met een glijbaan aan. Vasilis is aan het toestel verknocht. En hij piekert er niet over om het op te geven. Daarom heeft hij kinderen uit de buurt opgetrommeld en een spandoek opgehangen. Met daarop in koeieletters: ‘Blijf van onze speeltuin af!’ 

Definitief besluit

Eigenlijk heeft de gemeente het besluit al genomen. Het goeie nieuws is wel dat Vasilis met zijn actie voor elkaar heeft gekregen dat hij van de gemeente mag meedenken over hoe het speelpleintje er straks uit komt te zien.

Anderen lazen ook: Stije (9) was bij protest op de Dam

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.