Foto: eigen beeld

Vast in Uruguay

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Nieuw-Zeeland, Brazilië, Filippijnen, de Bovenwindse Eilanden: Bente (8) en Storm (10) zouden het allemaal gaan zien, en nog veel meer. In februari vertrokken ze op wereldreis, met hun ouders en broertje. Algauw strandden ze in Uruguay, vanwege corona. Daar zitten ze nu al drie maanden.  

‘Het begon leuk’, vertelt Storm. ‘We gingen naar Patagonië en Chili en deden veel leuke dingen.’ Er was toen al wel corona, maar dat het zo groot zou worden hadden zijn ouders niet verwacht. In Argentinië zagen ze mensen boodschappen hamsteren: geen goed teken. Gauw stapten ze op de boot naar Uruguay, waar betere ziekenhuizen zijn. Daarna sloot het land zijn grenzen. 

Foto: eigen beeld

Storm, Bente en broertje Pepijn in Uruguay

Alles al gezien

En dus zitten ze al drie maanden vast in de stad Colonia del Sacramento, in een klein appartement. Storm begint het aardig zat te worden, net als zijn zusje. ‘We hebben alles al gezien, en kunnen niet veel doen’, vertelt Bente. ‘In de winkeltjes is het vaak te druk.’ Wat ze doen om de tijd te doden? ‘We gaan vaak naar het strand’, vertelt Bente. ‘Ook sporten we veel’, zegt Storm. Ook maken ze creatieve dingen, zoals vliegers, zandkastelen en -dammen, en filmpjes met hun drone. Natuurlijk wordt er tussen de bedrijven door ook schoolwerk gemaakt.

Foto: eigen beeldHet hele gezin in Montevideo, de hoofdstad van Uruguay

Uruguay weer open

Gelukkig lijkt het einde nu in zicht. Sinds kort zijn de grenzen van Uruguay weer open en mag er worden gevlogen naar sommige Europese landen. Wat nu? Willen ze zo snel mogelijk terug naar huis? ‘Nee, dan zou onze reis er echt op zitten’, zuchten ze. ‘We kijken nu of we naar Portugal kunnen. Daar is het lekker warm, en volgens mijn ouders lijkt het een beetje op de Bovenwindse Eilanden. Daar had ik het liefst heen gewild’, zegt Storm.

Anderen lazen ook: Zomerkampen kunnen toch doorgaan.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.