John McCain

Veel aandacht begrafenis Amerikaanse politicus

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

In Amerika is gisteren John McCain begraven. De Amerikaanse politicus overleed vorige week. Hij werd 81 jaar. Tijdens een herdenkingsdienst zei oud-president Barack Obama dat hij en zijn voorganger George W. Bush veel van McCain hadden geleerd: 'Hij heeft betere presidenten van ons gemaakt.'

John McCain kwam uit een familie van militairen. Ook hijzelf werd beroepsmilitair bij de marine. In de oorlog die Amerika van 1955 tot 1975 in Vietnam voerde, raakte McCain zwaar gewond. Hij kon daarna zijn armen niet meer goed optillen.

Kritisch

McCain werd later politicus voor de Republikeinen. Hij probeerde twee keer om president te worden, maar dat lukte niet. McCain was altijd kritisch over president Donald Trump, ook al was hij van dezelfde partij. 

Eerbetoon

Voor veel Amerikanen was McCain een oorlogsheld. Duizenden mensen stonden daarom langs de weg toen zijn rouwstoet langsreed. McCain werd begraven op de begraafplaats van de US Naval Academy, de hoogste opleiding van de Amerikaanse marine. Als eerbetoon aan John McCain vlogen vier F-18-gevechtsvliegtuigen over het terrein. Een aantal foto's ervan op een rij:

begrafenis mccain

begrafenis mccain

begrafenis mccain

begrafenis mccain

begrafenis mccain

Anderen lazen ook: Spookachtige wolken te zien in Amerika.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Jammer 2 keer niet gelukt om president te worden
En niet nog een keer kunnen proberen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.