Sierra Leone

Veel doden bij natuurramp in Sierra Leone

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Meer dan duizend mensen hebben de natuurramp in het Afrikaanse land Sierra Leone niet overleefd. Dat laat een minister van het land weten.

Twee weken geleden kreeg het land te maken met enorme modderstromen, na grote aardverschuivingen en overstromingen. Huizen en straten bij de hoofdstad Freetown werden overspoeld. Veel mensen lagen nog te slapen en konden niet op tijd vluchten.

Meer dan duizend

Heel veel mensen raakten vermist. Daarom werd al gevreesd dat honderden mensen de ramp niet hebben overleefd. Het precieze aantal doden kan waarschijnlijk nooit precies duidelijk worden, maar het zijn er dus zeker meer dan duizend.

Sierra Leone

Bij de ramp raakten duizenden mensen hun huis kwijt. Zij hebben onderdak en andere hulp nodig.

Slachtoffers helpen

Nederland trekt 580.000 euro uit om de slachtoffers te helpen. Het Rode Kruis kan met dat geld familieleden herenigen die elkaar zijn kwijtgeraakt, waterleidingen herstellen en andere hulp verlenen. In het getroffen gebied, wordt nog steeds naar dode lichamen gezocht. 

Sierra Leone

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Grote aardbeving in Nieuw-Zeeland of Ramp na ramp in Japan.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook