ANP

Veel kinderen maken zich zorgen over corona

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het coronavirus, ziek worden en de maatregelen. Veel kinderen maken zich er zorgen om. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het NOS Jeugdjournaal

82 procent van de kinderen maakt zich een beetje of heel erg zorgen. Ook zijn kinderen bang dat de scholen weer dicht moeten. Tweederde gaf aan het erg te vinden als het kabinet dit opnieuw zou beslissen. Het grootste deel van de ondervraagde kinderen voelt zich op dit moment veilig op school. Toch wil een kwart dat mondkapjes ook verplicht worden op de basisschool. Meer dan de helft van de kinderen is tevreden met de huidige maatregelen van premier Rutte.

Vervelen

Voor het onderzoek werden kinderen tussen de negen en de twaalf jaar ondervraagd. De coronacrisis is veel van hen niet in de koude kleren gaan zitten. Veel kinderen zeggen dat het virus soms invloed heeft op hoe ze zich voelen. Een op de drie ondervraagden is vaker bang en een kwart voelt zich vaker verdrietig. Ook vervelen kinderen zich meer sinds de uitbraak van het virus.

Reactie

Onderwijsminister Slob probeert in een reactie op het onderzoek kinderen gerust te stellen. Hij zegt dat het belangrijk is dat de basisscholen gewoon open blijven: ‘Daar leren kinderen het beste. Niet alleen schoolvakken, maar ook bijvoorbeeld omgaan met andere kinderen. Volgens de experts kunnen kinderen nu les op school krijgen. Of dat de komende weken en maanden ook zo blijft, weten we nooit helemaal zeker.’

Verveel jij je ook steeds vaker? Kidsweek-lezers gaven eerder deze anti-verveel tips.

Anderen lazen ook: Bang door corona: Noor (9) doet online training.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook