ANP - wc op school

Veel kinderen vinden wc's op school niet schoon

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Veel leraren denken dat wc’s op school schoner blijven als iedereen gaat zitten tijdens het plassen. Maar hoe denken leerlingen daar zelf over? 

Uit een rondvraag onder ruim 150 Kidsweek-lezers blijkt dat ongeveer de helft het met de leraren eens is. Vijf cijfers op een rij.

1. Hoe vies?

Een stinklucht of druppels op de bril. 60% van de lezers vindt wc’s op school een beetje vies. Ongeveer 27% noemt ze zelfs heel vies. De rest (13%) heeft geluk en plast op een schone pot.

2. Verschillen

Iets meer dan de helft (53%) van de ondervraagden denkt dat de wc’s van de jongens viezer zijn dan die van de meisjes. Maar 5% denkt precies het omgekeerde. De rest kan het moeilijk vergelijken of heeft op school geen aparte wc’s voor jongens en meisjes.

3. Zitten? Ja!

Net als veel leraren, denkt zo’n 51% van de kinderen dat wc’s schoner blijven als iedereen gaat zitten tijdens het plassen. Bijna een kwart (23%) is het oneens en een iets grotere groep (26%) weet het niet.

4. Nieuwe regel?

Moet zitten op de wc officieel een regel worden? Daar verschillen nogal de meningen over. Ja, zegt de ene helft. Nee, zegt de andere helft.

5. Toch staan

Een derde van alle jongens plast al zittend. Van de jongens die nu staan, wil 29% wel gaan zitten als de regel er echt komt. Toch zegt het grootste deel (71%) gewoon te blijven staan.

Anderen lazen ook: Knutselen met wc-rollen, vies of niet vies?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind de wc's vies en ga nooit op school.

Hoi ik zit in groep 5.
En heb denk ik al 3 of 4 jaar gewacht met naar de wc gaan tot ik thuis was. Ik vond de wc zo vies er uit zien en stikt. Hierdoor heb ik een probleem met mijn buik gekregen . Ik moest naar het ziekenhuis en kwamen er achter dat mijn buik niet zo goed meer werkt. Nu moet ik elke dag medicijnen slikken. En moet ik om de zo veel tijd naar het ziekenhuis voor controle. Gelukkig waren we op tijd en kan mijn buik beter worden. Had ook anders kunnen aflopen.

heel zielig maar ik snap je wil ik heb dat ook

wc's op school zijn gewoon vies daarom ga ik gewoon thuis plassen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.