Foto: ANP

Veel ongelukken gebeuren dicht bij scholen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Onderweg naar school moet je natuurlijk goed opletten, maar ook als je er (bijna) bent is dat belangrijk. Veel ongelukken gebeuren namelijk dicht bij scholen, blijkt uit onderzoek.

De afgelopen drie jaar gebeurden er 10.000 ongelukken binnen 150 meter rond een school. Dat onderzocht de Rijksuniversiteit in Groningen samen met RTL Nieuws. Mensen komen te hard aanrijden met de auto of parkeren hun auto verkeerd waardoor je niet meer goed om je heen kunt kijken.

Op de fiets

Vooral scholen in grote steden hebben er last van. Daar gebeuren dertien keer meer ongelukken dan op scholen in dorpen. Minister Cora van Nieuwenhuizen wil er iets aan doen, maar hoopt ook dat ouders willen helpen. 'Ik denk dat ouders een goed voorbeeld moeten geven. Pak zelf ook de fiets, doe het op een veilige manier', zei ze tegen RTL Nieuws. Veilig Verkeer Nederland maakt zich eerder ook al zorgen over de drukke boel op de weg en vroeg ouders ook al om niet met de auto te gaan.

Anderen lazen ook: Naar school? Liever niet met de auto!.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ja, ik ben er mee eens

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.