Ruinerwold

Veel rondom gezin uit Ruinerwold nog onduidelijk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Over het gezin dat vorige week door de politie in een kelder in Ruinerwold werd gevonden, is nog steeds veel onbekend. Waarom de vader daar precies met zes kinderen afgescheiden van de buitenwereld leefde, is nog onduidelijk.

Wat gebeurde er nadat het gezin was gevonden?

De vader (67) die met zijn zes kinderen (tussen 18 en 25 jaar) jarenlang in de kelder van een boerderij woonde, werd donderdag gearresteerd. Omdat hij gezondheidsproblemen heeft, is hij opgenomen in een gevangenisziekenhuis.

De rechter besloot vandaag dat hij in ieder geval nog twee weken in de gevangenis moet blijven. Een andere man (58) werd vorige week ook gearresteerd. Hij kwam vaak op het terrein van de boerderij en zou geweten hebben dat de kinderen er waren.

Waarom zijn de mannen gearresteerd?

De twee mannen worden verdacht van vrijheidsberoving. Dat betekent dat de kinderen waarschijnlijk niet naar buiten mochten als ze dat wilden. Ook zorgden ze er niet voor dat ze naar school gingen. De mannen zouden ook illegaal geld verdiend hebben. 

Waarom de vader de kinderen verborgen hield en waarom niemand daarvan leek te weten, is onduidelijk. Journalisten van de Volkskrant schrijven dat hij op internet over zijn 'eigen paradijs' schreef. Daarin was voor de 'boze buitenwereld' geen plaats.

Hoe gaat het met de kinderen?

Ze zijn nu op een veilige plek, waar goed voor ze wordt gezorgd.

Anderen lazen ook: Gezin jarenlang verstopt in boerderij.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook