Veel huizen stortten in door het noodweer. Foto: AP

Veel schade en chaos door noodweer in Indonesië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het is noodweer in het Aziatische land Indonesië. Door een tropische wervelstorm zijn veel mensen in de problemen gekomen. 128 mensen overleefden de ramp niet.

Cycloon Seroja ontstond boven de zee bij Indonesië en raasde vanaf zondag over meerdere eilanden van het land. Later op de dag zorgde de cycloon ook voor noodweer in buurland Oost-Timor. In veel dorpen in Indonesië is het niet meer veilig. Door de storm en de regen werden huizen verwoest, overstroomden wegen, stortten bruggen in en ontstonden aardverschuivingen.

Veel slachtoffers

Veel mensen werden slachtoffer van het noodweer. Duizenden mensen moesten hun huis snel verlaten om naar een veilige plek te gaan. Zoveel mogelijk mensen worden met busjes en vrachtwagens naar een veilige plek gebracht. 128 mensen overleefden de ramp niet. Naar ongeveer zeventig mensen wordt nog gezocht door reddingswerkers. 

Foto: APMensen proberen zelf al wat op te ruimen. Foto: AP

Nog niet voorbij

Cycloon Seroja trekt vandaag waarschijnlijk richting het zuiden, naar het land Australië. Maar het slechte weer lijkt nog niet voorbij in Indonesië. Meteorologen verwachten nog veel harde regen, veel wind en hoge golven. De politie en de brandweer blijven hard werken om zoveel mogelijk mensen te redden.

Anderen lazen ook: Afrikaanse olifanten zijn in nood.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook