Vallende sterren

Veel vallende sterren te zien

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Heb jij altijd al eens vallende sterren willen zien? Grote kans dat het dit weekend gaat lukken. Maar je moet er wel even je wekker voor zetten.

Leg je verrekijker klaar en bedenk maar vast een heleboel wensen, want volgens Weeronline zijn er dit weekend vallende sterren te zien. De meesten in de nacht van zaterdag op zondag rond 6:00 uur. 

Meteoren

De vallende sterren zijn te zien omdat de aarde door een 'wolk' van ruimtepuin gaat. Als die stukken puin (zoals steen, ijs of stof) verbranden in de dampkring, is een lichtspoor te zien: een meteoor. Zondagochtend heel vroeg gebeurt dat het vaakst: ongeveer 37 per uur. Dat is één vallende ster per anderhalve minuut.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Zeven 'zusjes' van onze aarde ontdekt of Kleine planeet vernoemd naar Tijn (6).

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

cool valende sterren zijn cool

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.