Sterren

Veel vallende sterren te zien deze week

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Wil je graag vallende sterren zien? Als de hemel niet te bewolkt is, kun je van maandag tot donderdag spectaculaire meteorenregens bewonderen: de Orioniden.

Vallende sterren zijn lichtflitsen die af en toe aan de hemel verschijnen. Ze worden veroorzaakt door ruimtepuin, vaak niet groter dan een zandkorrel. Door de hoge snelheid waarmee deze kleine deeltjes uit elkaar vallen en tegen elkaar schuren ontstaan hitte en lichtflitsen: meteoren.

Wolken

De weerman van Buienradar vertelt RTL Nieuws dat de meeste vallende sterren in de nacht van dinsdag op woensdag te zien zijn. 'Dan vallen er zo'n 20 tot 25 per uur. Rond middernacht is de kans dat je ze ziet het grootst, dan is de maan nog niet op en is het dus goed donker.' Wel is de kans op wolken die nacht groot.

Woensdag

Wie niet midden in de nacht op wil staan, kan ook wachten tot woensdagavond. Rond tien uur 's avonds maak je een goede kans om veel vallende sterren te zien. Dan is de hemel volgens de weerman langer onbewolkt.

Hier vind je 5 tips om zoveel mogelijk vallende sterren te zien.

Anderen lazen ook: Meteoriet boven Brazilië verlicht de lucht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook