ANP

Veilig thuis komen met sneeuw? Dat doe je zo!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het is opletten geblazen want de wegen liggen vol met sneeuw en zijn spekglad! Moet jij vandaag naar buiten? Met deze tips kom je heelhuids thuis.

1. Zet je zadel lager

Als je je zadel lager zet kun je beter met je voeten bij de grond. Hierdoor kun je meer steun vinden als je dreigt te vallen.

2. Let extra goed op het wegdek

Kijk tijdens het lopen en fietsen goed naar de weg. Als je de straatstenen of het asfalt ziet glinsteren is de kans groot dat er ijs op ligt en het dus glad is.

3. Afstand van de rand houden

Vaak ligt er aan de zijkant van de stoep of het fietspad een hoop sneeuw. Over deze harde brokstukken kun je hard vallen, zorg daarom dat je niet te dicht langs de kant loopt of fietst.

4. Plan je route

Loop of fiets je normaal door een bospaadje? Kies dan vandaag voor een openbare weg waar geveegd of gestrooid wordt. Dat voorkomt een hoop valpartijen!

5. Fiets in regelmatig tempo

Probeer rustig te fietsen tijdens deze gladheid. Als je te snel remt loop je het risico dat je band wegslipt. 

Veel succes!

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 5 dingen over sneeuw die je niet wist.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ja op de fiets moet je echt rustig aan doen Rentweg

Super leuk! Ik blijf lekker binnen!

Ik vind het handige tips

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.