Beeld Kidsweek
Stelling

Vera over een verplicht zwembewijs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het ermee eens of oneens en waarom?

Bibberend met blauwe lippen in de rij wachten, verplicht zwemmen in ijskoud water en dan heb je ook nog dat verdraaide gat. Was jij ook zo blij toen je je zwemdiploma had gehaald? Eindelijk van die stomme zwemles af. Nooit meer luisteren naar schreeuwende badmeesters, maar voortaan lekker van de glijbaan af, zo vaak je wilt. Met je diploma op zak ben je immers een getrainde zwemmer. Toch? Volgens deskundigen valt dat vies tegen. Uit onderzoek blijkt dat je zwemmen verleert als je het niet vaak genoeg doet. Slecht nieuws, zo met de zomervakantie voor de deur. Veel kinderen zouden een jaar na het behalen van hun diploma niet meer slagen voor het afzwemmen.

Drie keer

Ik stel daarom voor om een verplicht zwembewijs in te voeren. Dit gewilde papiertje moet je steeds verlengen en krijg je alleen als je dat jaar minimaal drie keer hebt gezwommen. Een badmeester moet aftekenen of je daadwerkelijk baantjes hebt getrokken om te oefenen. Alleen van de glijbaan af gaan telt natuurlijk niet. Met het zwembewijs laat je op het strand of bij het zwembad makkelijk zien dat je nog steeds zo goed kunt zwemmen als bij het behalen van je diploma. Geen bewijs gehaald? Helaas, dan moet je opnieuw op zwemles.

Stelling: Iedereen moet jaarlijks verplicht een zwembewijs halen.

Sanne (11) Oneens:

‘Elk jaar vind ik veel te veel. Ik denk niet dat je zwemmen zo snel verleert. Het lijkt mij beter als je om de drie jaar opnieuw moeten afzwemmen. Dan moet de badmeester kijken of je kunt blijven drijven en alle technieken nog kunt.’

Kyryl (11) Eens:

‘Goed idee! Het is bij zwemmen hetzelfde als bij fietsen: als je het lange tijd niet doet moet je er altijd weer even inkomen. Ik ben drie jaar geleden voor het laatst afgezwommen, maar oefen altijd door in de zomer veel te zwemmen.’

 

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

je hoeft niet ELK jaar een zwemdoploma te halen dat wordt te veel Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Duimomhoog Juichen

Eens want iedereen mag een zwemdiploma krijgen omdat hij of zij z'n best gedaan met zwemlessen

aan de ene kant vindt ik het wel goed maar aan de andere kant is het ook weer vaak ik ben half eens half oneens

Oneens het zou vermoeiend zijn om dat elk jaar te doen.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.