stelling

Vera over eendjes voeren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Eendjes voeren: hartstikke leuk én een handige manier om van oud brood af te komen. In Amsterdam moeten mensen nu iets anders bedenken. Hier is vanaf deze week op sommige plekken een verbod op het voeren van eendjes.

Stinken

Veel mensen gooiden namelijk veel te veel brood in de vijver. Hierdoor bleef er veel eten liggen en ging het water stinken. Bovendien werd er naast de eendjes nog een ander dier erg blij van het overgebleven brood: de rat. Die maakte tunnels onder de stoep en knabbelde leidingen en zelfs elektriciteitskabels kapot. En dat zorgde voor veel overlast. Voortaan krijgen mensen die de eendjes toch gaan voeren daarom een dikke boete van zeventig euro!

Iets aardigs

Ik snap dat er een verbod komt, maar een boete vind ik overdreven. Mensen die eendjes voeren willen gewoon iets aardigs doen, een waarschuwing lijkt mij daarom eerlijker. En misschien borden met informatie, zodat mensen de vijver niet volgooien. Voor de eendjes ook fijner als het water schoon is. Ik vraag me alleen wel af hoe blij ze zullen zijn met hun nieuwe dieet…

Stelling: Een boete voor eendjes voeren gaat echt te ver!

Aniek

Aniek (12): Eens

‘Het lijkt mij handiger als er speciale voedertijden komen en dat er dan mensen worden ingehuurd die toezicht houden. Dan kunnen die mensen ook eten meenemen dat de ratten niet lusten en ervoor zorgen dat er niet te veel gegeven wordt aan de eendjes.’

Maaike

Maaike (11): Eens

‘Ik begrijp het verbod, maar als je de eendjes niet voert hebben ze minder eten. Ook vind ik een boete van zeventig euro te veel. Als je een klein kindje bent en je vergeet het per ongeluk dan is zo’n boete echt overdreven.’

 

Ben jij het met Vera haar stelling eens of oneens? Laat het hieronder weten:

Anderen lazen ook: Stelling: Sandra over lampen uit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

WHAT!!!??? 70 EURO??????????????????????????????? WTF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rentweg Rentweg Rentweg

Vraagtzichaf Blij Duimomlaag Juichen Duimomhoog Rentweg Oeps kidsweek 15 jaaaaaaaaaaaaaaaaar!!!!!!!!!

Eendjes voeren is niet alleen slecht voor het water, maar ook voor de eendjes zelf!
Zoek dus een andere manier om van je brood af te komen, of beter: koop niet te veel.

Eens een want de eendjes voeren is toch geen misdaad ! Het is hartstikke leuk en de eenden vinden het ook harstikke fijn !

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.