Kidsweek

Vera over fotofilters

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Een selfie met konijnenoortjes, een bril of snor. In veel apps vind je filters om je foto’s leuker te maken. Daarnaast bestaan er ook schoonheidsfilters die je gezicht oppoetsen en je ‘mooier’ maken. Google en Snapchat hebben nu besloten om die optie in de ban te doen. Ze merken dat mensen er onzeker door worden als ze naar zichzelf in de spiegel kijken. Ook vergelijken ze zich met de perfecte plaatjes van anderen en krijgen daardoor een negatief beeld van zichzelf. Ik ben het helemaal eens met die beslissing. Als ik door social media scrol herken ik mijn eigen vrienden soms amper. Door alle filters zien ze er compleet anders uit! Die mooie foto’s maken mij soms onzeker over mijn eigen foto’s.

Echte foto

Als ik voor Kidsweek kinderen spreek, merk ik dat sommige van jullie ook het liefst met een filterfoto in de krant willen. Hartstikke zonde, want iedereen is op zijn eigen manier uniek. Met een schoonheidsfilter lijken we allemaal op elkaar. Ook is niet altijd goed te zien of een foto bewerkt is waardoor je kunt denken dat iemand er echt zo perfect uitziet. Dat weet je bij een gek filter wel: niemand heeft dierenoortjes uit zijn hoofd groeien. Ik stel daarom voor om alle filters die je ‘mooier’ maken weg te doen. Je houdt er alleen maar mensen mee voor de gek. En daarnaast maak je jezelf en anderen onzeker. Geef mij maar unieke échte foto’s!

Stelling: Weg met alle schoonheidsfilters!

Wende (10): Eens

‘Die mooie filters zijn nergens voor nodig: je moet gewoon jezelf zijn. Daarom gebruik ik ze zelf bijna nooit. De filters met gekke effecten vind ik wel leuk om te gebruiken. Het is leuk om elkaar foto’s te sturen waarop je er grappig uitziet.

Róman (8): Oneens

‘Mensen mogen zelf beslissen of ze een fotofilter willen gebruiken. Maar eigenlijk vind ik iedereen mooi zoals-ie is. Ik vind dat je vaak wel goed kunt zien als iemand een schoonheidsfilter heeft gebruikt. Dan glinstert de huid bijvoorbeeld opvallend veel.’ 

Wat vind jij van de stelling van deze week? We zijn erg benieuwd naar je mening dus laat het ons hieronder weten:

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Oneens ik vind filters altijd leuk en grappig en je moet er niet onzeker van worden iedereen is mooi op zijn eigen manier en inerlijke schoonheid is veel belangrijker !

ik lees altijd

het is niet mooi maar je zou wel leuker zijn als je het niet ging gebruiken

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.