stelling
Stelling

Vera over roken in de auto

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Kinderen in België hoeven straks op de achterbank niet meer in de stinklucht van hun rokende ouders te zitten. In ons buurland komt waarschijnlijk een wet die roken in een auto met kinderen verbiedt. Maar in Nederland mag iedereen rijdend een sigaret opsteken. In sommige auto’s zit zelfs een ingebouwde asbak en aansteker!

Rooklucht

Twee jaar geleden werd ook hier gesproken over zo’n verbod. Maar de Nederlandse regering vond toen dat ouders daar zelf over na moesten denken. Verstandige ouders steken namelijk geen sigaret op als ze er kinderen meerijden, was het idee. Dat klopt misschien, maar die vieze rooklucht blijft natuurlijk wel in de auto hangen. 

Raampje open

Ik baalde vroeger altijd stevig als ik in zo’n rookauto moest zitten. Tijdens een kinderfeestje of als we op schoolreisje gingen, probeerde ik ‘rookouders’ te ontwijken. Liever zat ik in een schone auto met frisse lucht. Moest ik toch mee in zo’n stinkbak? Dan hield ik de hele tijd mijn adem in of draaide een raampje open. Ik vind daarom dat niemand moet roken in de auto. Met of zonder kinderen erbij, het blijft vies, ongezond en gevaarlijk. Je zit constant in die rook en je kunt beter je handen aan het stuur houden zonder sigaret. Steek die peuk liever op in de buitenlucht! Of nog beter: helemaal niet. 

Stelling: Roken in de auto moet verboden worden.

Tycho  Tycho (11) Eens

  ‘Ik vind dat je niet mag roken als er kinderen bij zijn, omdat die daardoor misschien later ook gaan roken. Maar ook voor andere mensen in de auto is het niet goed. De roker heeft het zelf vaak niet   door, maar roken in de auto is heel vies.’ 

 

britt

  Britt (10) Oneens 

  ‘Het is niet goed als kinderen de rook inademen. Dus roken in een auto met kinderen is gevaarlijk. Maar ik zie ook vaak mensen in hun eentje roken in de auto. Als ze het   raampje open hebben, vind ik dat    niet erg. De vieze lucht waait dan vanzelf weg.’ 

 

 

 

 

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ja! Duimomhoog Het moet sowieso verboden worden!

ik vindt dat het niet kan want het is nog gevaarlijker dan gewoon buiten en dat vindt ik al erg want ik kan er totaal niet tegen. roken zou verboden moeten worden niet alleen in de auto maar ook op straat maar het kan wel in een speciale rookruimte ofzo

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.