stellingbeeld

Vera over wedstrijden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Buikschuiven, luchtgitaar spelen, kersenpit spugen en racen met grasmaaiers: je kunt het zo gek niet bedenken of er is een kampioenschap voor. Ook deze week is er weer een bizarre wedstrijd in het nieuws. Een man uit Amersfoort staat in de finale van het wereldkampioenschap kunstfluiten, oftewel fluitend muziek maken met je mond. Hartstikke knap, maar als je het mij vraagt niet echt reden voor een enorme wedstrijd.

Scheel kijken

Zelf ben ik trouwens steengoed in scheel kijken. Al sinds ik me kan herinneren, laat ik mijn oogballen met gemak pirouettes draaien door mijn oogkassen. Tijdens verjaardagen of barbecues laat ik vol trots mijn gekke kunstje zien. Maar het lijkt mij niks om daar een kampioenschap van te maken. Het is misschien een leuk gezicht, maar ik hoef niet perse de beste scheelkijker te wereld te zijn. Bovendien is het lekker makkelijk: een nieuwe competitie bedenken waarvan je weet dat je waarschijnlijk de beste gaat zijn. Ook ben ik bang dat al deze wedstrijden zorgen voor een flinke portie stress. Als je altijd wil uitblinken zorgt dat voor veel druk, waardoor je het plezier in je kunstje verliest. Ik stel daarom voor om niet van alle gekke kunstjes een wedstrijd te maken. Voor je het weet is er straks zelfs een wereldtitel voor neuspeuteren of drollen draaien!

Stelling: Maak niet van alles een wedstrijd

Tonnie (9): Eens

‘Bij deze wedstrijden betwijfel ik of het wel echt om talent gaat. Je kunt misschien beter een wereldrecord proberen te halen dan telkens een kampioenschap bedenken. Als je van alles een wedstrijd maakt, wordt het ook wel erg druk op de Nederlandse televisie.’ 

Yke (9): Eens

 ‘Het is niet nodig om van alles een wedstrijd te maken. Het kan leuk zijn om naar te kijken, maar je kunt ook kersenpit spugen zonder kampioenschap. Wedstrijden horen bij echte sporten zoals turnen en voetbal, maar niet zomaar bij elk kunstje.’

Wat vind jij van de stelling van deze week? We zijn erg benieuwd naar je mening dus laat het ons hieronder weten:

Anderen lazen ook: Maartje over zwerfafval

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Inderdaad je moet niet van alles een wedstrijd maken

Eens niet alles moet een wedstrijd worden het gaat niet om winnen maar om plezier hebben !!

Eens, het is niet nodig om van alles een wedstrijd te maken. Je kan ook het gewoon voor de lol doen Juichen Blij Duimomhoog Rentweg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.