Instagram

Verander je selfie in een beroemd schilderij

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Altijd al de oorbellen van het Meisje met de parel willen dragen of jezelf willen zien in de stijl van Vincent van Gogh? Met een nieuw filter in de Google Arts & Culture app kun je je eigen foto omtoveren tot kunstwerk.

We schreven al eens eerder over deze app, waarin je kunt zien op welk kunstwerk je lijkt. Google gaat nu een stapje verder en verandert jouw foto in een beroemd schilderij. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een augmented reality-filter, kun je 'm ook nog eens vanuit verschillende hoeken bekijken.

Helm of ketting

Hangt er een mooi kunstwerk bij jullie aan de muur, waarin je je eigen gezicht wel eens zou willen zien? Dat is dan weer niet mogelijk. Google heeft vijf verschillende filters gemaakt op basis van bekende objecten, schilderijen en accessoires. Naast het Meisje met de parel van Johannes Vermeer en een zelfportret van Vincent van Gogh kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een traditionele Samoerai-helm op je hoofd of een Oud-Egyptische ketting om je nek. Bij het openen van het filter krijg je ook nog leuke weetjes te zien over het kunstwerk. Zo is het het niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Win-win!

Hieronder zie je een paar voorbeelden van mensen die zichzelf in Van Gogh hebben veranderd. .


 

Anderen lazen ook: Lachen én leren met de Art Selfie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook