Unsplash

Verbrande wonderdolfijn Spirtle bevalt van kalfje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Beschuit met muisjes voor wonderdolfijn Spirtle. Het dier dat vijf jaar geleden fiks verbrandde in de zon is bevallen van een gezond kalfje. En dat terwijl experts dachten dat Spirtle haar brandwonden niet zou overleven.

Inmiddels gaat het heel erg goed met Spirtle, maar dat was een paar jaar geleden wel even anders. De dolfijn bleef 24 uur lang in de brandende zon liggen in een Schotse baai. Een koppel spotte het dier, waarna ze weer naar het water kon worden gebracht. Maar door de brandwonden die Spirtle had opgelopen leek de kans op overleving klein.

Taaie

Gelukkig bleek de dolfijn een taaie en bleef ze in leven. Inmiddels heeft ze dus zelfs een kalfje gekregen. Ook lijkt het beter te gaan met haar verbrande huid. Vijf jaar geleden was deze knalrood en vol brandblaren, maar nu lijkt hij wit en glad. Hopelijk heeft Spirtle geleerd van haar actie en houdt ze haar kersverse jong goed uit de zon...

De foto boven dit artikel is van een andere dolfijn. Op de foto hieronder zie je Spirtle met haar kalfje:

Anderen lazen ook: Roze dolfijn is terug, dankzij corona.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook