Foto: ANP

Verdachte schietpartij in tram Utrecht voor de rechter

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Gökmen T., de verdachte van de schietpartij in Utrecht vorig jaar, stond deze week voor de rechter. Nabestaanden en slachtoffers mochten hun verhaal vertellen en T. hoorde welke straf hij kan verwachten: levenslang.

Op 18 maart vorig jaar begon T. in een tram in het rond te schieten. Vier mensen kwamen daarbij om het leven. De man was al bekend bij de politie, omdat hij eerder dingen had gedaan die strafbaar zijn. T. is door artsen onderzocht en daaruit bleek dat hij zwakbegaafd is en psychische problemen heeft. 

Zwaarbewaakte gevangenis

T. bekende direct wat hij heeft gedaan. De rechters gaan ervan uit dat hij terroristische bedoelingen had met de schietpartij. Daarom zit hij nu op de terroristenafdeling van een zwaarbewaakte gevangenis. 

Weinig respect

Tijdens de rechtszaak liet hij zien dat hij weinig respect had voor de slachtoffers, de nabestaanden en de rechters. Hij luisterde niet, had een glimlach op zijn gezicht en schold mensen uit. Tegen hem is levenslang geëist als straf.

Anderen lazen ook: Wat doe je als je schrikt van naar nieuws?.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps