Rechtszitting_Gokmen T.

Verdachte van schietpartij Utrecht voor de rechter

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De verdachte van de schietpartij op 18 maart in Utrecht verscheen vanochtend voor het eerst voor de rechter. De man gaf toe dat hij geschoten had, maar de reden bleef onduidelijk.

De verdachte (37) is een bekende van de politie omdat hij eerder dingen deed die strafbaar zijn. Volgens de politie is hij regelmatig in de war. Op 18 maart begon hij in een tram in Utrecht te schieten. Vier mensen kwamen daarbij om het leven.

Zwijgen

In de rechtszaal had de verdachte weinig respect voor de rechters. Hij zei dat hij het recht had om te zwijgen en ook dat hij de wet niet kent. De man zei wel dat-ie de dader is, maar waarom hij precies was gaan schieten bleef onduidelijk. Ook zei hij dat hij geen advocaat wilde.

Onderzoek

De politie en rechter willen weten of de man terroristische bedoelingen had. Artsen gaan hem daarom verder onderzoeken. Als daarover meer bekend is, gaat de rechtszaak verder.

Anderen lazen ook: Een schietpartij, maar wat gebeurt er dan?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.