erasmus landelijke verdeling

Verdeling Nederlandse coronapatiënten vanuit één plek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Er komen steeds meer patiënten met het coronavirus bij in ziekenhuizen. Om iedereen zo goed mogelijk te helpen richt het Rotterdamse Erasmus-ziekenhuis een landelijk centrum in: hier kijken ze iedere ochtend wat er waar vrij is.

'Ziekenhuizen moeten zelf aangeven hoeveel bedden ze vrij hebben. Is een ziekenhuis vol, dan worden patiënten verplaatst', vertelde Ernst Kuipers van het Erasmus-ziekenhuis in het NOS Radio 1 Journaal.

Samenwerken

Volgens Kuipers zijn er nu nog genoeg vrije bedden voor mensen met corona. De verwachting is dat deze week drukker gaat worden in het hele land. Daarom is het belangrijk om nu al samen te werken.

Naast afstemming vanuit Rotterdam wordt nu al gezocht naar nieuwe plekken voor nieuwe patiënten. Zo'n plek is bijvoorbeeld het MC Slotervaart. Dat is een Amsterdams ziekenhuis dat in 2018 werd gesloten. Kuipers: 'Het is een voordeel dat dat al een bestaand gebouw is. Maar we moeten er ook aan denken of er mensen en voldoende apparatuur beschikbaar zijn?'

Leeg studiecentrum

De afgelopen tien dagen steeg het aantal patiënten in Brabant flink. Daarom werden al ruim honderd coronapatiënten naar een andere plek gebracht. Het grootste deel van hen is naar het noorden van het land gebracht. 'Daar was het tot het einde van vorige week nog heel rustig', aldus Kuipers.

Meer lezen over het coronavirus? Hier vind je al onze artikelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps