Foto: ANP

Verdriet in Melbourne

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de Australische stad Melbourne heerst een verdrietige stemming. Een automobilist is ingereden op voetgangers in een drukke winkelstraat. Veertien mensen raakten gewond. 

Om half vijf 's middags (lokale tijd) reed de man de drukke winkelstraat Flinders Street in. Veel mensen waren kerstinkopen aan het doen. Volgens de Australische politie deed de man dat expres. Hij kwam tot stilstand bij een tramhalte. De bestuurder werd aangehouden en even later werd ook een tweede man opgepakt, die er iets mee te maken zou hebben.

Onduidelijkheid

Veertien mensen raakten gewond, waarvan dertien naar het ziekenhuis moesten. Waarom de man dit deed en of het om een terroristische aanslag gaat is nog niet bekend. Eerder dit jaar gebeurde iets vergelijkbaars. Toen reed er ook een man in op voetgangers. Daarbij kwamen zes mensen om het leven. Volgens de politie ging het toen niet om een terroristische aanslag.

Update: De automobilist is een man van 32 jaar uit Afghanistan en een bekende van de politie. Volgens de politie gaat het niet om een terroristische aanslag.

 

Nieuws over rampen en ongelukken kunnen je bang maken, of verdrietig. Lees daarom ook even ons artikel Wat doe je als je schrikt van naar nieuws?. En vergeet niet: het nieuws gaat altijd om dingen die heel zeldzaam zijn en bijna nooit gebeuren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wat jammer dat er veel gewonden zijn

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.