Aanslag Barcelona herdenking

Verdriet in Spanje: wat is er gebeurd?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

In Spanje heerst een verdrietige stemming. Het land werd donderdag opgeschrikt door twee terroristische aanslagen. Wat gebeurde er in Barcelona en Cambrils?

La Rambla is een populaire straat in Barcelona. Er wandelen elke dag veel toeristen langs de terrasjes en winkeltjes. Het is er vaak gezellig druk.

Donderdagavond veranderde dat opeens. Een grote witte auto reed heel veel wandelende mensen omver. Dertien mensen werden daardoor gedood en meer dan honderd raakten gewond. De politie heeft twee verdachten opgepakt, maar de bestuurder van het busje is nog op de vlucht.

Tweede aanslag mislukt

Zo’n acht uur na de aanslag in Barcelona herhaalde de ramp zich in het klein in een stad verderop. In Cambrils reed een busje midden in de nacht in op een groep mensen. Er raakten zeven mensen gewond. Een vrouw overleed vrijdag aan haar verwondingen. De vijf mannen in het busje zijn doodgeschoten door de politie. Het leek alsof ze bommen om hun middel droegen, maar die bleken later nep.

Herdenking

In Barcelona en op veel andere plekken in Spanje werd vrijdagmiddag om twaalf uur een minuut stilte gehouden om de slachtoffers te herdenken. La Rambla was donderdagavond door de politie afgesloten, maar is nu weer open. Mensen leggen er kaartjes, kaarsjes, knuffels en bloemen neer.

Aanslag Barcelona herdenkingDuizenden mensen waren vrijdagmiddag een minuut stil in Barcelona

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Gaat IS ook aanslagen plegen in Nederland? of Laat je niet bang maken door aanslagen.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het is echt heel erg

Ja inderdaad..., )-:>

Dat is niet zo leuk. Ik heb veel medelijden met die vrienden en familie van die overleden mensen.

Ja, ik ook.

Ik vind het heel erg voor de mensen die familie zijn verloren en ik vraag me af waarom je dat doet

Ik ook, en ik ben echt SUPER verbaasd!!!!!!!!!!!!!!!!!! Weet je?

Echt heel zielig voor die overleden mensen!!!!!!!!!!!!! Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag

Ja heel zielig.

JA INDERDAAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! )-:> )-:>

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.