Unsplash

Verdwaalde man overleeft 18 dagen in de wildernis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

De Australische Robert Weber (58) werd dit weekend gevonden nadat hij dagenlang verdwaald was in de wildernis. Dankzij champignons en natuurwater lukte het hem om 18 dagen te overleven.

Het avontuur van Weber begon toen hij begin deze maand autopech kreeg in een groot natuurgebied. De eerste dagen besloot hij in de auto te wachten op hulp, maar nadat zijn water opraakte ging hij te voet verder. Helaas verdwaalde Weber al snel, waardoor hij besloot om op één plek te blijven zitten. Dagenlang hoopte hij dat iemand hem zou vinden...

Water

Weber had zijn rustplaats slim uitgezocht: vlakbij een waterdam. Hierdoor had hij elke dag genoeg drinken, waardoor hij niet uitdroogde. Ook besloot hij om champignons uit de natuur te plukken om te eten. Deze slimme vondsten hielden de Australiër in leven.

Na lange 18 dagen werd Weber eindelijk gevonden door een voorbijganger. Deze bracht hem snel terug naar de bewoonde wereld. Hier bleek hij uitgeput, maar gelukkig hartstikke gezond!

Hier zie je een foto van Weber nadat hij gevonden was:

Anderen lazen ook: Overleven doe je zo: wilde planten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook