Tasha Fuiaba komt aan boord

Verdwaalde vrouwen en honden van zee gered

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

De Amerikaanse kustwacht heeft woensdag twee vrouwen én hun honden van zee gered. Ze hadden motorpech gekregen en waren al bijna vijf maanden verdwaald.

Jennifer AppelJennifer Appel wordt welkom geheten aan boord van het marineschip

Motorpech

Wat een leuke zeiltocht had moeten worden, eindigde in een nachtmerrie op zee. De Amerikaanse vrouwen Jennifer Appel en Tasha Fuiaba wilden in de lente met hun twee honden van Hawaii naar Tahiti varen. Maar tijdens een storm kregen ze motorpech. Ze hoopten dat ze verder konden met de wind in de zeilen, maar dwaalden steeds meer van de route af.

Noodsignaal

Toen ze na twee maanden op zee nog steeds geen land in zicht hadden, raakten ze in paniek. Ze hadden allang in Tahiti moeten zijn! Elke dag zonden ze een noodsignaal uit. Maar land en andere schepen waren te ver uit de buurt om de roep om hulp te ontvangen.Hond Zeus van Tasha FuiabaHond Zeus werd ook gered

Vissersboot

Dinsdag werden ze pas ontdekt door een vissersboot uit Taiwan. Het dichtstbijzijnde land was Japan, en dat lag nog bijna 1500 kilometer bij hen vandaan! Tahiti was nog eens zeven keer verder, de andere kant op. De vissers schakelden de hulp van de Amerikaanse kustwacht in de buurt. Die plukte de vrouwen én hun honden woensdag van zee.

Gered

‘Ze hebben ons leven gered’, zegt Appel op de site van de marine. Toen ze de reddingsboot zag, wierp ze de bemanning kushandjes toe. De vrouwen zijn bijna zes maanden onderweg geweest. Aan boord hadden ze voor een jaar aan havermout, pasta en rijst meegenomen. Ook hadden ze filters waardoor ze het zoute zeewater konden drinken. Nu blijven ze op het marineschip totdat die weer bij een haven komt.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Jonge heldinnen redden gewonde man uit sloot en Baby-eekhoorntjes gered uit omgezaagde boom.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook