Monroe County Alabama Animal Shelter

Verdwaalduif Bob steekt de oceaan over

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Dat duiven flinke stukken kunnen vliegen, is bekend. Maar de Britse wedstrijdduif Bob (4) maakte het wel erg bont. Hij maakte een reis van Engeland naar de Verenigde Staten, dwars de oceaan over.

Eigenlijk moest wedstrijdduif Bob van het eiland Guernsey het Kanaal overvliegen, naar zijn huis in het noordoosten van Groot-Brittannië. Een vlucht van 644 kilometer. Alleen kwam Bob daar nooit aan. Zijn eigenaar had de hoop al opgegeven toen hij plots een telefoontje uit de Verenigde Staten kreeg. Bob was gevonden in een tuin in de Amerikaanse staat Alabama, ruim 6.500 kilometer van huis!

Taxi

Zelfs voor een heel fitte topduif is dat veel te ver om te vliegen. Zijn eigenaar vermoedt dat Bob een olietanker als taxi heeft genomen. De duif zat namelijk onder de olie. Bob is naar een dierenasiel gebracht, waar hij nu aan het uitrusten is van zijn avontuurlijke reis. Zijn eigenaar vliegt binnenkort zelf de Atlantische Oceaan over om zijn bijzondere duif op te halen.

Anderen lazen ook: Duiven meten vieze lucht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook