Bassie en Adriaan

Verdwenen Bassie en Adriaan-aflevering duikt op

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Zo'n veertig jaar was-ie spoorloos, maar een oude aflevering van Bassie en Adriaan is weer te zien. Het duo heeft de beelden op YouTube gezet.

De aflevering verdween vlak nadat-ie op televisie was uitgezonden, ergens in het jaar 1978. De beelden stonden op een speciale filmrol. Toen die kwijt raakte, was daarmee ook de aflevering weg omdat er in die tijd niets digitaal werd bewaard. Er was alleen nog een kopie op videoband.

Bassie en Adriaan 

Jarenlang maakten Bassie en Adriaan (gespeeld door de broers Bas en Aad van Toor) grote tv-series voor kinderen. Ruim twintig jaar geleden maakten ze hun laatste tv-serie, maar dat betekent niet dat Bassie en Adriaan van televisie verdween. De afgelopen jaren zijn oude afleveringen heel vaak herhaald.

Om te vieren dat het duo deze week meer dan 100.000 abonnees op YouTube haalde, hebben ze de verdwenen aflevering vandaag online gezet. In vier delen staat-ie op hun pagina én hieronder.

Anderen lazen ook: Netflix maakt mini-serie over Thaise grotjongens.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook